Graf monumenten

De volledige verzorging van de laatste rustplaats is bij ons in goede handen. Wij staan ten allen tijde tot uw beschikking.
Desgewenst brengen wij een bezoek bij u thuis.
U kunt ook onze toonzaal bezoeken. In de avonduren en op zaterdag zijn wij op afspraak geopend.
Vanzelfsprekend informeren wij u omtrent de mogelijkheden en geheel vrijblijvend kunnen wij u een aantal voorstellen doen volgens de richtlijnen van de begraafplaats.

Lettertypen:

lettertypewanders00001

Materialen:

Van oudsher word natuursteen gebruikt als materiaal voor vele monumenten, een aantal daarvan zijn marmers, kwartstieten, en granieten.

Marmer werd in het verleden veelvuldig gebruikt, een groot nadeel is dat marmer gevoelig is voor weersinvloeden en luchtverontreiniging, en daardoor sneller verweert.

Kwartstieten deze groep gesteentes zijn zeer duurzaam, echter heeft deze steensoort van nature een ruw oppervlak, hierdoor kunnen verontreinigingen zich makkelijker vast hechten, dit is echter zo te verhelpen met een borstel en schoon water.
Voor de belettering geldt wel dat het handmatig ingediept moet worden, of er moet gekozen worden voor aluminium of bronzen letters die opliggend zijn.

Granieten dit is de meest onderhoudsvriendelijke steensoort ons bekend. Dit oppervlak is veelal glad en glanzend gepolijst waardoor enigerlei verontreiniging zich niet of nauwelijks kan hechten, en simpel schoon te houden doormiddel van een vochtige doek.

Oppervlakte bewerking:

Van oudsher zijn er vele bewerkingen mogelijk waaronder:
Bouchanderen, frijnen, schareren, schuren, zoetten, ploijsten, splijten/kloven, gefreesd, vlammen/branden, gezaagd, stralen, prikken enz..

Afhankelijk van de steensoort en gebruik zullen wij u hierover adviseren.